Fișa de identificare a factorilor de risc SSM și ce erori frecvente apar în practică

Fișa de identificare a factorilor de risc SSM și ce erori frecvente apar în practică Una dintre “cauzele profunde” ale leziunilor, bolilor și incidentelor la locul de muncă este omisiunea de a identifica sau de a recunoaște pericolele prezente sau care ar fi putut fi anticipate. Un aspect important al oricărei activități de prevenire și…

Details

Ce este evaluarea SSM și ce erori frecvente apar în practică

Ce este evaluarea SSM și ce erori frecvente apar în practică Securitatea și sănătatea lucrătorilor europeni sunt protejate prin intermediul evaluării și gestionării riscurilor. O evaluare eficace la locul de muncă are loc atunci când fiecare parte implicată în procesul de evaluare cunoaște foarte bine contextul juridic, conceptele, procesul de evaluare a riscurilor şi rolul…

Details

Factori de risc la care sunt expuși conducătorii auto

Factori de risc la care sunt expuși conducătorii auto În sectorul transportului rutier este foarte important să se acorde importanță modului de desfășurare a activității la locul de muncă, pentru ca totul să decurgă fără incidente periculoase, fără accidente, iar lucrătorii să fie mulțumiți și motivați. Anumite caracteristici ale acestui sector fac mai dificilă gestionarea…

Details

Trusele medicale de prim ajutor

Trusele medicale de prim ajutor Trusele medicale sunt folosite pentru acordarea primului ajutor medical și, conform prevederilor legale în vigoare, ele trebuie să se afle în dotarea posturilor fixe de prim ajutor fără cadre medicale din întreprinderi, instituții și unități economice, școli, cabane turistice și altele asemenea. Potrivit Ordinului nr. 427/2002 pentru aprobarea componenței trusei…

Details

Alimentația de protecție la locurile de muncă

Alimentația de protecție la locurile de muncă Alimentaţia de protecţie reprezintă o alimentaţie suplimentară care, poate contribui la creșterea rezistenţei nespecifice a organismului, cu condiţia ca noxele să nu depăşească limitele maxime admise. În cazul în care noxele depăşesc aceste limite, acest tip de alimentație nu previne îmbolnăvirea. Conform articolului 14 din Legea nr. 319/2006…

Details

Amenzile acordate pentru nerespectarea reglementărilor SSM-SU

Amenzile acordate pentru nerespectarea reglementărilor SSM-SU Angajatorii au, conform legislației în vigoare, obligația de a respecta normele legale în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă a angajaților. Ei trebuie să asigure securitatea muncii și sănătatea angajaților în toate aspectele privind munca. Potrivit legii, angajatorul este obligat să se ocupe de instruirea angajaților săi…

Details

Autorizarea internă a electricienilor

Autorizarea internă a electricienilor În Hotărârea nr. 1146/2006 privind cerințele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă, punctul 3.3.2.3, se stipulează că pentru protecția împotriva electrocutării prin atingere directă trebuie luate următoarele măsuri organizatorice: a) executarea intervențiilor la instalațiile electrice (depanări, reparări, racordări etc.) trebuie să…

Details