Blog

Există nenumărate ocupații în întreaga lume, care mai de care mai provocatoare, mai satisfăcătoare, dar și… mai periculoase. În acest articol, analizăm cele mai periculoase locuri de muncă din lume, în care lucrătorii își pun viața în pericol pentru a-și câștiga existența. Acestea sunt locurile de muncă care necesită mult curaj, abilități deosebite și o rezistență de fier pentru a putea fi îndeplinite. La multe dintre ele chiar și cea mai mică greșeală sau o decizie greșită poate provoca răni grave sau chiar moarte. Hai să examinăm împreună provocările și riscurile unice care vin cu fiecare dintre aceste locuri de muncă în calitate de experți în protecția muncii!

#1 Lucrătorii din industria exploatării foresiere

Rata leziunilor fatale: 111 la 100.000

Lucrătorii care se dedică exploatării forestiere operează utilaje grele, pe un teren abrupt și denivelat, ca de exemplu atunci când manipulează drujba, provocând căderea copacilor grei. Potențialul de funcționare defectuoasă a echipamentului, vremea imprevizibilă și greutatea buștenilor masivi fac ca aceasta să fie cea mai periculoasă muncă din lume, cu cea mai mare rată de răni mortale.

#2 Piloții de aeronave și inginerii de zbor

Rata leziunilor fatale: 53 la 100.000

Piloții de aeronave și inginerii de zbor au o slujbă provocatoare și periculoasă și poartă pe umeri o mare responsabilitate pentru viața pasagerilor, operând mașinării complexe în timp ce se străduiesc să facă față unor condiții meteorologice imprevizibile. Navigarea sistemelor de zbor și gestionarea situațiilor de urgență este esențială pentru siguranța zborurilor.

#3 Lucrătorii din industria petrolului și gazelor și minerii

Rata leziunilor fatale: 46 la 100.000

Lucrătorii care exploatează petrolul și gazele și minerii lucrează de obicei cu structuri impresionante ca dimensiuni și echipamente grele, adesea în medii aspre de lucru. Manipularea materialelor și mașinilor duce la riscuri de explozii, defecțiuni ale echipamentelor și pericole pentru mediu și, bineînțeles, pentru sănătatea și siguranța lor.

#4 Muncitorii care repară acoperișuri

Rata leziunilor fatale: 41 la 100.000

Construcțiile sunt un mediu periculos în general, dar persoanele care repară acoperișuri se confruntă zi de zi cu pericolele pe care le presupune lucrul la înălțime, dar și cele determinate de manipularea materialelor grele, trebuind de multe ori să facă față condițiilor meteorologice extreme. Căderile, accidentele cu unelte și echipamente și prăbușirile structurilor la care lucrează sunt riscuri comune pentru acești lucrători.

#5 Colectorii de deșeuri

Rata leziunilor fatale: 34 la 100.000

Colectorii de deșeuri lucrează în trafic, adesea în condiții slab iluminate, manipulând deșeuri grele și periculoase. Accidentele care implică camioane, căderi și expunerea la materiale toxice pot duce la răniri și decese.

#6 Muncitorii din industria fierului

Rata leziunilor fatale: 29 la 100.000

Lucrătorii din industria fierului își desfășoară sarcinile la înălțime, pe șantierele de construcții, manipulând materiale grele, sudând și operând utilaje masive. Căderile, prăbușirile structurale și manipularea greșită a materialelor contribuie la rata mare de deces în această profesie.

#7 Livratorii

Rata leziunilor fatale: 27 la 100.000

Livratorii lucrează adesea pe cont propriu și se confruntă cu accidente rutiere din cauza presiunii din trafic, dar și responsabilității de livrare în siguranță a lucrurilor pe care le transportă, ceea ce poate duce la practici de conducere nesigure. De asemenea, acești lucrători se confruntă de multe ori cu situații potențial periculoase în timpul livrărilor.

#8 Fermierii și alți lucrători din industria agricolă

Rata leziunilor fatale: 26 la 100.000

Lucrătorii din agricultură se confruntă cu accidente care implică utilaje grele, expunerea la pesticide și îngrășăminte și pericolele determinate de lucrul cu animale. De asemenea, și în cazul lor condițiile meteorologice dure pot complica accesul la asistența medicală de urgență.

#9 Pompierii

Rata leziunilor fatale: 20 la 100.000

Pompierii, mai ales cei în funcții de conducere, care își ghidează colegii în lupta cu focul, se expun în permanență la riscurile presupuse de inhalarea fumului, de prăbușirea structurilor și de căldură extremă.

Mediul de lucru pe care îl oferi lucrătorilor tăi este unul periculos? Atunci colaborează cu o firmă de protecția muncii București pentru a îmbunătăți condițiile lor de muncă și, mai presus de toate, pentru a preveni accidentele și îmbolnăvirile profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment