Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire pentru profesia de bucătar

Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire pentru profesia de bucătar Profesia de bucătar constă în prepararea alimentelor într-o bucătărie, aprovizionarea cu marfă, depozitarea acesteia și curățenia la locul de muncă. În ciuda faptului că este o profesie frumoasă și creativă, nu este deloc lipsită de riscuri.  În timpul procesului de muncă, bucătarul este, de asemenea,…

Details

Riscurile de îmbolnăvire profesională cauzate de agenții cancerigeni și mutageni

Riscurile de îmbolnăvire profesională cauzate de agenții cancerigeni și mutageni Ce sunt agenții cancerigeni și mutageni? Agenții cancerigeni sunt acele substanţe, preparate sau procedee (inclusiv substanţele sau preparatele degajate în urma unui procedeu precum şi deşeurile) care, prin inhalare, ingestie sau penetrare cutanată, pot produce apariţia cancerului ori pot creşte frecvenţa acestuia. Agenții mutageni sunt…

Details

Implicații legale vizând hărțuirea la locul de muncă

Implicații legale vizând hărțuirea la locul de muncă Angajații pot fi hărțuiți în diferite moduri la locul de muncă. În timp ce hărțuirea sexuală atrage cea mai mare atenție, multe tipuri non-sexuale de hărțuire se manifestă adesea la locul de muncă. Este important să înțelegeți hărțuirea la locul de muncă, deoarece vă poate afecta atât…

Details

Afecțiuni ale organului vizual cauzate de lucrul prelungit la calculator

Afecțiuni ale organului vizual cauzate de lucrul prelungit la calculator Utilizarea sporită a calculatoarelor la locul de muncă contribuie la apariția unor probleme de sănătate. Multe persoane suferă de diferite afecțiuni ale organului vizual. Acestea sunt cauzate de lucrul prelungit la calculator. 80% din informațiile pe care le primește organismul uman sunt prin intermediul ochilor,…

Details

Riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională în sectorul medical

Riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională în sectorul medical Potrivit prevederilor HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 privind norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile de prevenire şi protecţie din unitate sa identifice pericolele şi să evalueze riscurile pentru fiecare componentă a sistemului…

Details

Statistici UE privind accidentele de muncă

Statistici UE privind accidentele de muncă Potrivit Legii 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă, art. 5 lit. g, accidentul de muncă reprezintă vătămarea violentă a organismului, precum și intoxicația acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu și care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel…

Details

Profesia de ”salvator” chiar este importantă pentru salvarea vieților omenești

Profesia de ”salvator” chiar este importantă pentru salvarea vieților omenești Atunci când vine vorba de salvarea vieților oamenești fiecare minut contează, iar ajutorul venit din partea salvatorilor de profesie este crucială. Omul este în esență o fire răzbătătoare. Omul a învățat că nu poți față provocărilor vieții decât dacă dai dovadă de curaj. De altfel…

Details