Instrucțiuni SSM pentru persoanele care folosesc mașina companiei pentru desfășurarea sarcinilor de lucru

Instrucțiunile SSM sunt reglementări bazate pe prevederi minimale obligatorii pentru desfășurarea în bune condiții a sarcinilor de muncă. Respectarea acestor prevederi nu absolvă agenții economici de răspunderea pentru asigurarea și a altor măsuri de securitate a muncii, adecvate locurilor specifice de muncă pe care le pun la dispoziția lucrătorilor lor. Instrucțiunile despre care vom discuta…

Details

Soluții pentru crearea unui mediu propice lucrului și învățăturii în școli

Dacă faci parte din conducerea unei școli, cu siguranță nu este prima oară când te-ai gândit ce ai putea să faci în plus pentru a transforma instituția respectivă într-un mediu de lucru și de învățătură mai bun.  Tocmai pentru persoanele ca tine, echipa Euramis, o firmă de protecția muncii București cu experiență în domeniul SSM…

Details

Ce i se permite și nu i se permite personalului didactic din școli, din punct de vedere SSM?

Toți conducătorii unităților de învățământ au anumite obligații în legătură cu securitatea și condițiile de confort pe care trebuie să le ofere elevilor, dar și întregului personal didactic. De asemenea, aceștia trebuie înainte de toate să asigure elevilor și personalului didactic un instructaj optim, astfel încât fiecare persoană să știe ce trebuie să facă în…

Details

Ce trebuie să știi despre protecția și securitatea în muncii în școli

Școlile sunt un mediu în care zilnic există grupuri de persoane foarte mari. De aceea, în cadrul lor implementarea normelor de protecție și securitate a muncii ar trebui să reprezinte una din prioritățile principale personalul didactic.  Normele de protecție și securitate a muncii în școli au ca principal scop protecția elevilor de diferite pericole, dar…

Details

Cum să-ți încurajezi angajații  să poarte echipament individual de protecție și ce să faci dacă refuză să poarte?

Una din primele întrebări cu privire la EIP pe care și le pun majoritatea angajatorilor este: cine poartă vina pentru o accidentare dacă un angajat nu poartă EIP furnizat. Pentru un angajator însă, principala prioritate trebuie să fie prevenirea rănirii prin asigurarea unei utilizări adecvate și consecvente a EIP de către toți angajații care trebuie…

Details

Care sunt cele mai sigure țări din Europa în ceea ce privește siguranța la locul de muncă?

Nivelul de siguranță la locul de muncă variază de la o țară la alta, chiar și în țările europene, unde sunt puse în practică și respectate aceleași legi. Siguranța unei țări este evaluată în funcție de mulți factori, pornind de la rata criminalistică și până la frecvența accidentelor la locul de muncă.  Topul celor mai…

Details

Riscurile neefectuării sarcinilor de muncă într-un mod corespunzător

De cele mai multe ori, cauzele accidentelor de muncă sunt multiple și necesită o evaluare complexă. Dar cu toate acestea, există anumiți factori de risc care determină producerea accidentelor de muncă în multe situații, cum ar fi acțiunile desfășurate de executantul unei sarcini de lucru, care, din punct de vedere al clasificării agentului material, sunt…

Details

Stresul determinat de sarcinile de muncă. Care sunt cauzele și consecințele sale?

Managementul și organizarea defectuoasă a muncii pot duce la stres la locul de muncă. Adesea, atât cauzele, cât și gestionarea stresului legat de muncă implică modul în care munca este proiectată, gestionată și organizată. Literatura de specialitate recunoaște adesea mai multe surse de stres (deseori numite „riscuri psihosociale”): acestea includ acei factori de stres intrinseci…

Details