Alimentația de protecție la locurile de muncă

Alimentația de protecție la locurile de muncă Alimentaţia de protecţie reprezintă o alimentaţie suplimentară care, poate contribui la creșterea rezistenţei nespecifice a organismului, cu condiţia ca noxele să nu depăşească limitele maxime admise. În cazul în care noxele depăşesc aceste limite, acest tip de alimentație nu previne îmbolnăvirea. Conform articolului 14 din Legea nr. 319/2006…

Details

Amenzile acordate pentru nerespectarea reglementărilor SSM-SU

Amenzile acordate pentru nerespectarea reglementărilor SSM-SU Angajatorii au, conform legislației în vigoare, obligația de a respecta normele legale în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă a angajaților. Ei trebuie să asigure securitatea muncii și sănătatea angajaților în toate aspectele privind munca. Potrivit legii, angajatorul este obligat să se ocupe de instruirea angajaților săi…

Details

Autorizarea internă a electricienilor

Autorizarea internă a electricienilor În Hotărârea nr. 1146/2006 privind cerințele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă, punctul 3.3.2.3, se stipulează că pentru protecția împotriva electrocutării prin atingere directă trebuie luate următoarele măsuri organizatorice: a) executarea intervențiilor la instalațiile electrice (depanări, reparări, racordări etc.) trebuie să…

Details

Caracteristicile căilor de evacuare în caz de incendiu

Caracteristicile căilor de evacuare în caz de incendiu În caz de incendiu, evacuarea rapidă și în condiții de siguranță este de mare importanță, fiind strâns legată de salvarea de vieți omenești (vezi bine-cunoscutul eveniment ”Colectiv”. Vom analiza câteva aspecte care țin de evacuare în caz de incendiu în care sunt implicare elemente constructive ale clădirilor,…

Details

Ce consecințe rezultă din nerespectarea reglementărilor SSM-SU

Ce consecințe rezultă din nerespectarea reglementărilor SSM-SU Sănătatea și securitatea muncii sunt două aspecte extrem de importante de care trebuie să țină cont fiecare angajator. În caz contrar, nerespectarea reglementărilor SSM-SU poate avea consecințe legale, mai mult sau mai puțin grave. Consecințele reprezintă sancțiuni administrative care sunt aplicate lucrătorilor ce nu-și îndeplinesc atribuțiile de serviciu…

Details

Riscurile chimice la locurile de muncă și măsuri de prevenire accidente și intoxicații

Riscurile chimice la locurile de muncă și măsuri de prevenire accidente și intoxicații Potrivit Hotărârii nr. 1.218 / 2006 art. 5 (8) și (7) privind stabilirea cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă pentru asigurarea protecției lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezența agenților chimici, riscul este: probabilitatea ca potenţialul de a dăuna să producă…

Details

Agenții biologici la locurile de muncă

Agenții biologici la locurile de muncă Agenții biologici sunt microorganisme, bacterii, ciuperci inclusiv cele care au fost modificate genetic, culturi celulare și endoparaziți umani, care pot provoca orice fel de infecție, alergie sau toxiinfecții. Agenții biologici se găsesc pe scară largă în mediul natural și în multe sectoare de activitate. Acestea includ bacterii, viruși, ciuperci…

Details