Prevenirea incendiilorSlider Euramis

 

Situatia de urgenta – eveniment exceptional, cu caracter nonmilitar, care, prin amploare si intensitate, ameninta viata si sanatatea populatiei, mediul inconjurator, valorile materiale si culturale importante, iar pentru restabilirea starii de normalitate sunt necesare adoptarea de masuri si actiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare si managementul unitar al fortelor si mijloacelor implicate.

Starea potential generatoare de situatii de urgenta – complex de factori de risc care, prin evolutia lor necontrolata si iminenta amenintarii, ar putea aduce atingere vietii si sanatatii populatiei, valorilor materiale si culturale importante si factorilor de mediu;

Managementul situatiei de urgenta – ansamblul activitatilor desfasurate si procedurilor utilizate de factorii de decizie, institutiile si serviciile publice abilitate pentru identificarea si monitorizarea surselor de risc, evaluarea informatiilor si analiza situatiei, elaborarea de prognoze, stabilirea variantelor de actiune si implementarea acestora in scopul restabilirii situatiei de normalitate;

Monitorizarea situatiei de urgenta – proces de supraveghere necesar evaluarii sistematice a dinamicii parametrilor situatiei create, cunoasterii tipului, amplorii si intensitatii evenimentului, evolutiei si implicatiilor sociale ale acestuia, precum si a modului de indeplinire a masurilor dispuse pentru gestionarea situatiei de urgenta;

7 recomandari esentiale pentru prevenirea incendiilor in firma dvs.

Mare parte din materialele care ne inconjoara sunt combustibile. Unele sunt inflamabile, altele in anumite conditii, provoaca chiar si explozii.

Incendiile sunt provocate, de cele mai multe ori, de neglijenta la utilizarea surselor de foc deschis si de fumatul la locul de munca.

Din acest punct de vedere, iata care sunt recomandarile de care trebuie sa tineti seama:

1. Permiteti fumatul numai in locuri amenajate, ca regula generala in firma dvs.

2. Permiteti utilizarea surselor de foc deschis numai lucratorilor special instruiti in acest scop.

3. Efectuati verificari periodice ale modului in care angajatii dvs. respecta cerintele de mai sus.

4. Asigurati-va ca mijloacele de stingere a incendiilor exista, sunt adecvate si sunt functionale.

5. Asigurati-va ca planul de interventie in caz de incendiu este actualizat si aplicabil.

Cum stim cu totii, cele mai grave consecinte ale unui incendiu sunt pierderile de vieti omenesti si pagubele materiale directe. Dar, la fel de periculos ca efectul direct al focului, este efectul fumului care poate contine, pe langa monoxid de carbon, noxe foarte puternice, cu efect iritant sau asfixiant, rezultate din arderea materialelor sintetice care sunt omniprezente in jurul nostru.

In plus, panica ce se creeaza la un incendiu poate conduce la blocarea cailor de evacuare, nu din cauza nefunctionarii sistemelor tehnice, ci din cauza imbulzelii.

6. Desemnati lucratorii care sa intervina in cazul producerii unui incendiu, de la faza de initiere pana la faza de evacuare a celorlalti lucratori.

7. Asigurati-va ca lucratorii sunt instruiti corespunzator si ca au mijloacele necesare pentru interventie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment