Noile substante chimice-LucratoriSlider Euramis

Asigurarea securitatii si sanatatii la locul de munca este o responsabilitate importanta pentru orice angajator. Orice omisiune si nerespectare a legislatiei in domeniu poate sa conduca la accidentari si imblonaviri profesionale si adesea la cheltuieli foarte mari pentru angajator.

Obligatia asigurarii securitatii si sanatatii lucratorilor in toate aspectele legate de munca revine angajatorului. Rezultatele lucratorilor la locul de munca pot fi influentate de mediul de munca si acesta, la randul lui, influenteaza sanatatea si riscul la locul de munca/postul de lucru.

Lucratorii au dreptul sa aiba acces la orice informatie care poate afecta sanatatea si securitatea lor. Aria lor de probleme cuprinde:

– informatii despre riscul pe care il poate prezenta un echipament nou, o substanta, o revizie tehnica;

– incidente relevante, accidente, raniri si imbolnaviri profesionale ce pot avea loc;

– informatii exemplificate prin: reportaje, afise, spoturi filmate, notite, diapozitive etc.

Angajatorul trebuie sa asigure conditiile pentru ca fiecare lucrator sa fie instruit in domeniul securitatii si sanatatii in munca primind in special informatii si instructiuni de lucru specifice locului de munca/postului de lucru.

Instruirea lucratorilor are ca scop insusirea cunostintelor si formarea deprinderilor de securitate si sanatate in munca privind manipularea substantelor chimice in siguranta si fara riscuri pentru sanatatea acestora.

Bine instruiti lucratorii vor lucra mai eficient, riscul producerii accidentelor si evenimentelor periculoase va scadea. Instruirea contribuie la ridicarea gradului de cunostinte a lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca, se adreseaza atat noilor angajati cat si intregului personal si se face pe baza unui program de instruire-testare, pe meserii sau activitati.

 

Pentru a se proteja faţă de substanţele periculoase, lucrătorii ar trebui să fie informaţi în legătură cu următoarele:

  • constatările din urma evaluării riscurilor de către angajatorul lor
  • pericolele la care aceştia sunt expuşi
  • modul în care aceştia pot fi afectaţi
  • ceea ce trebuie să facă pentru a se proteja pe ei înşişi şi pe ceilalţi
  • cum să verifice şi să depisteze dacă ceva nu este în regulă
  • cui trebuie să raporteze orice probleme
  • rezultatele oricărei monitorizări a expunerii sau supravegheri a sănătăţii
  • măsurile de prevenire care vor fi luate în cazul lucrărilor de mentenanţă
  • procedurile de prim-ajutor şi în caz de urgenţă.

Pentru mai multe detalii despre masurile pe care lucratorii trebuie sa le respecte cu privire la noile etichete pentru substantele chimice click aici: MODIFICARI ALE ETICHETELOR_Lucratori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment