Marcajul CESlider Euramis

Ce este marcajul CE?

Marcajul Ce este un indicator cheie al conformităţii unui produs cu legislaţia UE și permite libera circulaţie a produselor pe piaţa europeană. Prin aplicarea marcajului CE pe un produs, un producător declară, pe propria răspundere, conformitatea produselor sale cu toate normele juridice de obţinere a marcajului CE și, prin urmare, asigură validitatea comercializării acelui produs în Zona Economică
Europeană.

Marcajul CE demonstrează faptul ca acel produs este evaluat înainte de a fi introdus pe piaţă și astfel satisface cerinţele legislative (ex. un nivel armonizat de siguranţă) în vederea comercializării în această zonă.

Ce produse trebuie sa poarte marca CE?

Cu toate acestea, nu toate produsele trebuie să poarte marca CE. Numai acele categorii de produse supuse directivelor specifice ce prevăd marcarea CE, trebuie să poarte această marcă.

Ce anume au în comun telefonul dumneavoastră mobil, televizorul dumneavoastră şi ursuleţul de pluş al copilului dumneavoastră?

Dacă aţi cumpărat aceste obiecte din Spaţiul Economic European veţi descoperi pe toate aceste produse două litere: CE.Producatorii sunt familiarizaţi cu acest marcaj, pentru că, în multe dintre cazuri, sunt obligaţi să il aplice pe produsele lor. În calitate de consumator, s-ar putea să cunoaşteţi acest marcaj deoarece il vedeţi pe multe produse pe care le cumpăraţi în fiecare zi.

Cum arată marcajul CE?

marcajul CE

 

 

Existenţa acestuia indică faptul că produsul este evaluat înainte de a fi introdus pe piaţă şi că îndeplineşte cerinţele europene de siguranţa, sănătate şi protectie a mediului.

 

 

Cum arata marcajul CE pentru China Export?

În Europa, când vedem marca CE înţelegem că produsul este conform normelor de securitate Europene. Însă chinezii au lansat o marcă foarte asemănatoare cu CE care înseamnă China Export şi diferă de original numai la nişte amănunte geometrice (desigur ca să-i înşele pe consumatorii europeni).

 CE_mark

Acesta simbolizează ceva foarte diferit şi anume că produsul a fost fabricat în China şi înseamnă „China Export”.
Asemănarea nu este o coincidenţă.

Exprimă abordarea agresivă şi este folosită pentru a deruta consumatorii europeni.

Marcaul “China Export” nu este înregistrat, NU confirmă rezultate pozitive în urma testelor şi este aplicat de către producătorii chinezi în mod abuziv.

Mai multe informaţii:
Marcajul CEMarcajul China Export

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment