Importanța siguranței la locul de muncă

Pe 21 Martie 2019, a avut loc o explozie puternică la o fabrică de pesticide din estul Chinei. În urma exploziei, cel puțin 47 de persoane au murit și mai mult de 600 de persoane au fost rănite, conform datelor oferite de mass-media de stat, citată de The Guardian.

Explozia a avut la Yancheng din provincia Jiangsu, la nord de Shanghai. Potrivit informațiilor oferite de Institutul de Fizică a Pământului din China, deflagrația a fost înregistrată de seismografe ca un cutremur de 2,2 grade pe scara Richter.

Cei care au supraviețuit în urma exploziei au fost transportați la 16 spitale, unde un număr de 640 de persoane au fost tratate pentru diverse leziuni. Treizeci și două de persoane au fost internate în stare critică.

Din nefericire, incendiul declanșat în urma exploziei de la uzina deținută de Tianjiayi Chemical, s-a extins și la fabricile vecine, iar copiii de la o grădiniță din vecinătate au fost răniți.

Cercetările în ceea ce privește cauza exploziei încă continuă. Potrivit China Daily, compania produce mai mult de 30 de compuși chimici organici, unii dintre ei fiind foarte inflamabili impotenciastop.pt. Se pare că în trecut siguranța muncii a mai fost încălcată de către această companie, fapt pentru care a mai fost verificată și amendată.

Incendiul din 21 Martie, din China, indică faptul că și pe plan internațional există probleme în ceea ce privește respectarea siguranței la locul de muncă. Din păcate, acest incident regretabil ne arată că în întreaga lume există angajatori care ignoră importanța măsurilor de prevenire a incendiilor.

Un accident la locul de muncă poate schimba într-o clipă, pentru totdeauna, viața familiei, a prietenilor, a comunității și colegilor celor implicați în accident. Fiecare persoană care merge în fiecare zi la muncă își dorește să se întoarcă acasă în siguranță.

Angajatorii din orice colț al lumii au obligația de a se asigura că soții se întorc la soțiile lor, nevestele la soții lor, părinții la copiii lor și prietenii la prietenii lor. Acesta este cel mai important motiv pentru crearea unui mediu de lucru sănătos și sigur. Dar nu este singurul motiv.

Reducerea leziunilor contribuie la reducerea costurilor afacerii

Dacă un lucrător este rănit în timpul zilei de lucru, se pierd ore de muncă, cresc ratele de asigurare, primele de compensare ale lucrătorilor și ale posibilelor litigii. Productivitatea scade atunci când alți lucrători nu mai pot lucra din cauza rănilor pe care le-au suferit.

Chiar și după ce angajatul rănit este trimis acasă sau dus la spital, ceilalți angajați pot fi distrași sau pot avea nevoie de puțin timp liber pentru a trece peste șocul avut.

 

Angajații siguri sunt angajați loiali

Orice companie știe că absenteismul angajaților poate fi un mare obstacol, dar atunci când se creează un loc de muncă sigur și sănătos, se pot reduce aceste probleme în diferite moduri.

Angajatorii care investesc în îmbunătățirea securității în muncă și se străduiesc ca securitatea muncii să devină parte a planului lor operațional, generează încredere. Implicarea angajaților în deciziile privind securitatea prin intermediul rapoartelor, comitetelor, instruirilor și întâlniri indică că opinia lor este importantă. Respectând contribuțiile lor și îmbunătățind securitatea, angajatorii demonstrează în mod concret că pun accent pe bunăstarea lor la locul de muncă. În acest fel, lucrătorii răspund, muncind mai bine și demonstrând că sunt mândri de locul lor de muncă. De asemenea, sunt loiali acestuia.

Siguranța îmbunătățește calitatea

Încă o dată, companiile care pun siguranța pe primul loc au produse sau servicii de o calitate mai bună. În unele cazuri, aceasta se datorează faptului că un loc sigur de muncă tinde să fie unul mai eficient. În alte cazuri, este vorba despre o chestiune de concentrare. Lucrând într-un mediu curat și eficient, lucrătorii sunt mai puțin distrași și se concentrează într-adevăr asupra calității acțiunilor pe care le fac. Rezultatele? Produse și servicii mai bune care creează loialitate față de clienți, și vânzări și profit sporite.

Din acest motiv, securitatea la locul de muncă este mai mult decât o simplă obligație legală. Este o chestiune care are în vederea crearea unui mediu de lucru productiv, eficient și plin de inspirație pentru ca toți să-și dorească să facă parte din el. Este vorba de crearea unei companii cu un grad înalt de rentabilitate.

În România, companiile care își doresc să asigure securitate și sănătate în muncă se conformează prevederilor legale. Cele care nu reușesc pot apela la o firmă de protecția muncii din București, cu vastă experiență în acest domeniu.

Specialiștii săi sunt pregătiți să acorde tot sprijinul necesar celor care apelează la serviciile lor, astfel încât să prevină pe cât posibil accidente precum cel din China.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment