Blog

Stresul este unul din cei mai mari factori de risc la care se expun lucrătorii din diferite domenii de activitate. Chiar dacă pare inofensiv în comparație cu alți factori de risc, în realitate, stresul poate determina apariția a nenumărate probleme de sănătate, localizate la nivelul diferitelor organe ale corpului.

Din păcate, oricât am căuta, nu există meserii complet lipsite de stres. Chiar și atunci când colaborezi cu cea mai bună firmă de protecția muncii Bucuresti sau din orașul tău, este imposibil să creezi un mediu complet lipsit de stres pentru angajații tăi, în calitate de angajator. Dar pe de altă parte, există meserii mai puțin stresante decât celelalte, cel puțin conform datelor furnizate de Occupational Information Network (ONET) care a studiat diferite meserii, atât din punct de vedere al stresului pe care îl implică, cât și al câștigurilor financiare pe care le implică.

Care sunt cele mai puțin stresante meserii?

#1 Medic ORL

Medicii ORL tratează pacienți cu dizabilități de auz sau alte probleme de la nivelul aparatului auditiv. În general, aceștia folosesc diferite aparate auditive, absolut inofensive, și oferă training persoanelor afectate. Unii dintre ei mai efectuează și cercetări cu privire la problemele de auz, dar nici acestea nu implică un grad ridicat de stres.

#2 Directorii de artă

Directorii de artă se ocupă în general cu stilizarea imaginilor din reviste, ziare sau de pe ambalajelor produselor. Cei mai talentați dintre ei contribuie și la stilizarea personajelor sau decorurilor din filme sau produselor media. Dar și unii și alții, desfășurând activități creative și plăcute pentru o persoană care iubește arta, sunt feriți de efectele stresului, efecte resimțite din plin de profesioniștii care lucrează în alte domenii.

#3 Managerii sistemelor informatice

Ca să te angajezi pe un post de manager al sistemelor informatice, ai nevoie de o diplomă de licență, dar odată ce ai părăsit băncile școlii, ai scăpat de stres pentru cea mai mare perioadă a carierei tale deoarece munca unui manager al sistemelor informatice nu este una dificilă și nici riscantă.

#4 Dezvoltator de aplicații software

Pentru cei care iubesc calculatoarele, meseria de dezvoltator de aplicații software este ca un vis frumos devenit realitate. Ai nevoie de foarte multă experiență ca să devii un dezvoltator de succes și pentru cele mai multe proiecte s-ar putea să ai nevoie și de ajutorul altor specialiști în domeniu. Dar dacă ești o persoană creativă, te pricepi la programare și privești ideea de dezvoltare a aplicațiilor software ca pe un joc, atunci meseria de dezvoltator de aplicații pe calculator este o meserie foarte puțin stresantă.

#5 Profesor universitar

Să fii profesor nu este deloc ușor. În primul rând trebuie să adori copiii, mai ales dacă lucrezi cu elevi de vârste foarte fragede, în caz contrar, meseria de profesor poate fi una foarte stresantă. Dar dacă îți place să predai și totuși nu ești făcut pentru a lucra cu cei mici, nu trebuie să te limitezi doar la ideea de a preda în școli, ci poți deveni profesor universitar și lucra cu adulți în formare, cu minți tinere și agere care abia așteaptă să beneficieze de coordonarea și sfaturile tale, lucru care transformă meseria de profesor universitar într-una foarte satisfăcătoare.

#6 Geologist

Geologiștii sunt experți în hidrologie și geografie care se ocupă cu studierea compoziției, structurii și a altor aspecte fizice ale Pământului. Poate că nu sună ca ceva foarte dinamic și distractiv, dar dacă de pasionează aceste tot ce ține de ape și lumea înconjurătoare, atunci meseria de geologist ți se potrivește ca o mănușă.

#7 Inginer în agricultură

Ca inginer în agricultură trebuie să aplici cunoștințele legate de tehnologiile inginerești și biologice pe care le-ai dobândit în timpul universității pentru a rezolva diferite probleme legate de plantații, sau de conservarea apei și solului. S-ar putea să fie nevoie să te ocupi și de întreținerea utilajelor folosite pentru prelucrarea produselor din agricultură, dar asta nu reprezintă un factor mare de stres, cel puțin conform datelor colectate de Occupational Information Network care include meseria de inginer în agricultură în topul celor mai relaxante meserii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment