Exemple de lucruri pe care companiile le pot face pentru a îmbunătăți calitatea vieții angajaților

Există o piață a angajaților în zilele noastre, adică lucrătorii au mai multe oportunități de a-și căuta și găsi locul de muncă potrivit, în funcție de nevoile lor. Există și companii care trebuie să navigheze în penuria de competențe și să concureze pentru cea mai talentată persoană.

Companiile care oferă o îmbunătățire a calității vieții angajaților, fie că dispun de un management calificat care îmbunătățește mediul de lucru, fie de un program de lucru flexibil, vor avea probabil mai multe rate de retenție și o perioadă mai ușoară de angajare.

Explicați schimbările

Mulți angajați își petrec timpul speculând despre ceea ce înseamnă o decizie de management. Ei se plâng că managerii nu știu ce implică o schimbare a postului de lucru. Explicați schimbările într-un mod care are sens pentru angajați. Spuneți-le de ce i-ați pus să lucreze pe un anumit post. Descrieți cum și de ce știți că se pot descurca. Acest lucru va scădea anxietatea și va crește productivitatea.

Încetiniți pentru a accelera

Cele mai multe companii mai încetinesc ritmul. Iată un cadru în cinci pași care le permite să “încetinească pentru a accelera”: 1. Identificarea subiectului. 2. Care este viziunea subiectului? 3. Cum arată când a terminat și a făcut bine? 4. Care sunt provocările potențiale care ar putea împiedica realizarea viziunii? 5. Cum vor fi abordate aceste provocări în cazul în care vor apărea? A fi pro activi este cheia.

Urmăriți-i prin intermediul inițiativelor

Multe companii implementează “inițiative” care promit că vor face lucrurile mai bune, dar aceste promisiuni deseori nu se îndeplinesc. Când plasați o cutie în sala de conferințe pentru a solicita feedbackul angajatului, faceți ceva cu ceea ce obțineți. Responsabilizați managerii pentru a acționa pe bază de idei și implicați angajații în planificare și execuție. Feedback-ul este prietenul vostru, așa că nu încercați să schimbați lucrurile, modificați-le.

Medii de lucru personalizabile

În timp ce unele companii au creat spații de lucru vibrante și flexibile pentru modul în care oamenii gândesc cu adevărat, creează și muncesc, tot nu este în regulă. Pentru a atrage și a reține angajații cei mai buni, companiile trebuie să asigure o mai mare libertate în afara spațiilor de lucru: să stea în picioare, să lucreze în ritmul lor, în dezordine, să lucreze de la distanță (telemuncă), să aibă un program flexibil, să se odihnească. Oferiți angajaților un cuvânt de spus în privința modului lor de lucru și urmăriți productivitatea lor în creștere.

Furnizați feedback semnificativ și bine gândit în mod regulat

Cei mai mulți doresc să aibă oportunitatea de a evolua. Furnizarea de feedback este o modalitate semnificativă de a crea un spațiu pentru dezvoltare. Din păcate, majoritatea liderilor oferă doar feedback într-un cadru formal numit “revizuirea anuală a performanței”. Este insuficient să oferiți feedback o singură dată pe an. Liderii de succes oferă feedback în mod regulat, găsind momente potrivite pentru a discuta ce funcționează (și nu funcționează).

Pregătiți liderii pentru a fi capabili să poarte conversații dificile

Companiile trebuie să-și încurajeze liderii să-și dezvolte abilitățile – să demonstreze disponibilitate – să se angajeze în conversații cruciale. Deoarece emoțiile deranjante și conflictul pot fi incomode, mulți lideri evită discuții potențial volatile. Liderii care au abilitatea de a purta aceste conversații pot face diferența în viața angajaților, abordând preocupările lor cu empatie și autenticitate.

Evaluați dacă angajații sunt suprasolicitați

Fiți dispuși să evaluați dacă o persoană face mai mult decât poate face un angajat în mod normal. Dacă evaluarea determină că da, puteți crea un plan de acțiune pentru a schimba așteptările astfel încât să permiteți acestei persoane să aibă succes în rolul său. Dacă va avea succes se va încărca cu energie pozitivă, ceea ce va spori calitatea vieții sale de acasă și de la locul de muncă.

Individualizați

Fiecare persoană are nevoi și motivații diferite. O persoană și-ar putea dori să plece pentru a ajunge la meciul de fotbal al fiului său, în timp ce altcineva preferă să călătorească în timpul orelor libere. În primul rând, aflați modul în care fiecare persoană este motivată și în special ceea ce dorește (anchetele funcționează excelent). Apoi, împuterniciți-vă managerii să devină creativi.

Oferiți program de lucru flexibil

Nu toate companiile oferă beneficii flexibile. Programul flexibil este esențial în această lume în viteză, cu multiple lucruri care ne cer timp și atenție. Întâlniri, familie și copii, proiecte secundare, întreținerea zilnică a locuinței și a împrejurimilor, evitarea traficului etc., sunt câteva dintre motivele pentru care toți angajații au nevoie de program de lucru flexibil.

De asemenea, nu toate companiile colaborează cu firme de protecția muncii, dar ar trebui să o facă. Dacă încă nu colaborați cu astfel de firmă, vă recomandăm să contactați echipa Euramis Consulting.

Euramis este o firmă de protecția muncii din București, care oferă servicii de securitatea muncii de cea mai bună calitate. Colaborând cu specialiștii săi, veți ști cum să implementați o politică de securitate și sănătate în muncă, care poate contribui la creșterea productivității companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment