Exemple de locuri de muncă potrivite pentru nevăzători

Numărul potențial de locuri de muncă pentru nevăzători continuă să crească. Asta pentru că noile tehnologii și atitudinile schimbătoare deschid tot mai multe uși pentru persoanele cu deficiențe de vedere. De fapt, Fundația Americană pentru Nevăzători a identificat peste 300 de cariere pe care oamenii cu deficiențe de vedere le pot avea cu succes.

De exemplu, probabil că ați auzit de celebrii interpreți orbi, precum Andrea Boccelli și Stevie Wonder. Dar ați știut că unii oameni cu deficiențe de vedere reușesc, de asemenea, ca fotografi, arhitecți, dansatori de balet, avocați, medici, asistente medicale și multe altele?

Așadar, în loc să vă întrebați pasiv dacă există locuri de muncă pentru orbi, amintiți-vă că există. Realizați o abordare pro activă gândindu-vă la ce vreți să faceți. Apoi, cercetați orice locație sau diverse tehnologii de asistență care vă pot ajuta să vă atingeți acest obiectiv.

În acest articol vă vom prezintă câteva exemple de locuri de muncă care permit persoanelor cu deficiențe de vedere să-și folosească punctele forte. Veți învăța despre unele dintre barierele cu care se pot confrunta acestea atunci când intră în câmpul muncii, dar veți afla, de asemenea, cum să depășiți aceste provocări.

Este adevărat că unele locuri de muncă necesită mai mult timp de acomodare decât altele, dar posibilitățile de carieră sunt probabil mai variate decât se crede. Persoanele nevăzătoare își pot găsi cu siguranță calea. Următoarele cariere le pot inspira. Toate pot fi considerate oportunități bune pentru lucrătorii nevăzători.

Consultant financiar

Aveți abilități puternice de analiză? Vă place să analizați tendințele și să urmați evenimentele curente? Ca și consultant financiar, puteți ajuta clienții să creeze strategii pentru a-și îndeplini obiectivele financiare pe termen scurt și lung.

O diplomă de licență în administrarea afacerilor vă poate ajuta să urmați această carieră.

Inginer de rețea

Inginerii de rețea (denumiți și arhitecți de rețele de calculatoare) trebuie să fie capabili să-și imagineze rețele complexe și routere care sunt adesea instalate în alte locații. Mulți oameni cu deficiențe de vedere au învățat să exceleze la acest tip de vizualizare internă.

În acest tip de carieră, ați putea proiecta rețele variind de la legături la scară mică între diferitele locații ale unei companii până la o infrastructură integrată bazată pe cloud. O diplomă de licență în informatică sau automatică și calculatoare vă poate ajuta să lucrați fără probleme. Puteți face și un master în acest domeniu.

Dezvoltator de aplicații software

Software-ul de citire a ecranului și alte tehnologii adaptive permit profesioniștilor cu deficiențe de vedere să codifice și să execute celelalte activități implicate în dezvoltarea de aplicații și programe de calculator. De fapt, un sondaj la nivel mondial a constatat că un procent din programatorii pe calculator sunt orbi.

Fizioterapeut

Imaginați-vă că ajutați oamenii să se descurce sau să se recupereze în urma leziunilor suferite sau afecțiunile medicale care provoacă durere sau mobilitate scăzută. Ați putea lucra cu pacienți dintr-o gamă largă de grupe de vârstă, iar această profesie oferă multe specialități diferite dintre care puteți alege.

În plus, numărul de locuri de muncă pentru fizioterapeuți poate crește în următorii ani, deoarece tot mai mulți oameni vor să facă ședințe de fizioterapie din cauza durerilor sau pierderea mobilității legate de afecțiuni cum ar fi diabetul, obezitatea și bolile legate de vârstă.

Terapeut ocupațional

Ați fost vreodată ajutat de terapeuți ocupaționali și de asistenți pentru terapie ocupațională, ca parte a călătoriei voastre către a deveni auto-suficienți? Doriți să ajuți alte persoane cu dizabilități sau boli cronice să dobândească mai multă independență, astfel încât să-și poată trăi viața pe deplin? Experiențele voastre personale privind obstacolele care apar în calea vieții independente pot oferi o perspectivă excelentă asupra provocărilor clienților voștri.

Web developer

Doriți să ajutați organizațiile să facă accesibile site-urile lor tuturor? V-ați putea specializa într-un domeniu cum ar fi auditul accesibilității, proiectarea interfeței utilizatorului sau dezvoltarea backend-ului.

Specialist în marketing

Doriți să sfătuiți companiile cu privire la cele mai bune modalități de a-și vinde produsele și serviciile? Prin efectuarea de cercetări, prin intervievarea potențialilor clienți și prin colectarea și analizarea datelor, puteți ajuta la formarea strategiilor de vânzări și a campaniilor promoționale.

Acestea sunt câteva dintre locurile de muncă potrivite pentru persoanele nevăzătoare. Indiferent de alegere, trebuie avut în vedere un lucru foarte important, adică sănătatea și securitatea în muncă a acestora.

Pentru implementarea unei politici SSM corespunzătoare în vederea conformării cu cerințele legale în vigoare, cel mai bine ar fi să se apeleze la o firmă de protecția muncii din București.

Euramis Consulting poate fi cea mai bună alegere având în vedere experiența de peste 20 de ani în securitatea muncii. Oricând sunt contactați, specialiștii săi pot oferi cele mai bune sfaturi în vederea reducerii pe cât posibil a suferinței cauzate de accidentele de muncă, printre altele. Euramis este soluția ideală pentru locuri de muncă sigure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment