Cum să asiguri ca angajator confortul angajaților la locul de muncă?

Confortul angajaților la locul de muncă este unul din factorii principali care influențează productivitatea și bineînțeles, cifra de a faceri a companiei. Indiferent dacă munca pe care o desfășoară are loc în cadrul unui birou sau pe teren, un angajator trebuie să se asigure că angajatul său este în permanență în siguranță și i se oferă îndeajuns de mult beneficii și provocări pentru a-i păstra motivația la un nivel înalt.

 

Primul pas prin care poți asigura confortul angajaților tăi

Înainte de a lua în calcul sistemele de bonificație, cel mai simplu mod de a asigura confortul angajaților la locul de muncă este de a contacta o firmă de protecția muncii din București. Scopurile unei astfel de companii sunt menținerea sănătății lucrătorului și asigurarea unui mediu fără pericole.

Accidentele sau îmbolnăvirile periodice ale unuia sau mai mulți angajați afectează gradul de confort din întreaga firmă și de aceea contactul cu o firmă specializată în protecția muncii trebuie să aibă prioritate. După stabilirea normelor de securitate și sănătate în muncă, care diferă în funcție de domeniul de afaceri al firmei pe care o conduceți, dar și stabilirii sancțiunilor administrative pentru angajații care nu respectă măsurile luate pentru siguranța lor, puteți trece la detalii și să căutați soluții care să-i facă pe angajați dumneavoastră să vină cu plăcere la serviciu.

 

Cum îți poți motiva angajați pentru ca aceștia să se simtă confortabil?

Conform unui studiu publicat în Washington Post procentul angajaților din întreaga lume care vin de plăcere la serviciu este de doar 13%. Iar la această cifră îngrijorătoare s-a ajuns și din cauza angajatorilor care nu acordă îndeajuns de multă atenție muncii pe care angajații lor o prestează. Cel mai dificil lucru pentru un angajat este să muncească și indiferent de efortul depus, munca să nu-i fie recunoscută.

Când vine vorba de motivarea angajaților, latura financiară nu reprezintă singura soluție. Analizați cât de profitabil este pentru firmă angajatul pe care vreți să-l motivați, comparați salariul pe care i-l oferiți cu nivelul pieței și dacă observați că plata este justificată pentru munca pe care o depune, înainte de a-i propune un nou salariu, lucrați la atitudinea dumneavoastră în calitate de angajator față de el.

Un manager cu experiență va știi întotdeauna ce să facă pentru a ridica moralul angajaților săi chiar și fără acordarea de beneficii salariale suplimentare, cât timp salariul este unul potrivit pentru munca prestată. Propunerea de proiecte noi care să stimuleze intelectual angajații cu vechime și să le dea șansa să-și dezvolte abilități suplimentare, este un mod prin care vă puteți motiva salariații.

De asemenea, dacă bugetul vă permite, puteți investi în confortul din cadrul firmei. Mobilier nou, scaune ergonomice, echipament performant, la zi cu tehnologia, fructe sau băuturi disponibile gratuit în birou, în bucătărie sau în spațiul de luat masa sunt câteva idei.

 

Creșterea motivației angajaților prin strategii de bonificații

În viața oricărei companii există suișuri și coborâșuri. De aceea, chiar dacă vreți ca angajator să acordați mai mult, se poate să nu aveți din ce plăti salariile la care angajații dumneavoastră se așteaptă. În plus, în comparație cu munca pe care aceștia o depun, o creștere salarială permanentă s-ar putea să nu fie neapărat justificată.

Construirea unei strategii de bonificații de exemplu este o metodă de a vă motiva angajații și de a-i fideliza. Fără o astfel de strategie riscați să pierdeți în fața competitorilor angajați competenți care caută în permanență un loc unde să se poată afirma și să-și depășească situația.

Ca valoare, beneficiile acordate de angajatorii români salariaților lor pot ajunge până la 12% din valoarea salariului anual. Aceste beneficii pot fi reprezentate de decontarea transportului, abonamente la sală, vouchere de vacanță sau chiar excursii în străinătate.

Tot beneficii sunt considerate și asigurările medicale și de viață sau pensiile private. Prin plata acestora demonstrați angajatului că vă pasă de sănătatea și viitorului lui și de asemenea vi-l doriți în companie pentru mult timp de acum înainte.

Pentru salariații care conduc, o mașină de serviciu poate fi un beneficiu extrem de motivant. De asemenea, în funcție de modul lor de lucru, unii angajați apreciază în mod deosebit și un program flexibil. Nu toți oamenii pot să se concentreze de la prima oră a dimineții, iar dacă angajații dumneavoastră au un randament mai bun muncind în a doua parte a zilei, permiteți-le să-și facă singuri programul și toată lumea va avea doar de câștigat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment