Blog

Nivelul de siguranță la locul de muncă variază de la o țară la alta, chiar și în țările europene, unde sunt puse în practică și respectate aceleași legi. Siguranța unei țări este evaluată în funcție de mulți factori, pornind de la rata criminalistică și până la frecvența accidentelor la locul de muncă. 

Topul celor mai sigure țări din Europa

Islanda

Pe primul loc în topul celor mai sigure țări din Europa s-a clasat Islanda. Această țară nordică are o rată a criminalității foarte scăzută datorită populației sale scăzute (aproximativ 340.000 de persoane), standardelor de trai ridicate, atitudinii sociale excelente împotriva criminalității, unităților de poliție educate și lipsei de ură între oamenii din diferite clase economice și sociale. Islanda nu are armată, iar poliția ei este neînarmată. Bineînțeles, în Islanda se trăiește bine și la serviciu, angajații bucurându-se de un mediu de lucru lipsit de pericole.

Irlanda

În mod deloc surprinzător, Irlanda, o țara cunoscută pentru dealurile sale verzi, luxuriante, oferă locuitorilor săi un mediu de lucru sigur. Irlanda prezintă un risc foarte mic în ceea ce privește dezastrele naturale, se mândrește cu o rețea de transport în comun bine pusă la punct și infracțiunile mărunte sau cazurile de violență sunt aproape inexistente. Cele câteva necazuri care apar sunt adesea alimentate de alcool, dar cum în general nu ai voie să bei la locul de muncă, poți lucra în siguranță, fără să-ți faci niciun fel de griji.

Danemarca

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai sigure țări din Europa, Danemarca este și printre cele mai fericite țări din lume. Danemarca are o rată a criminalității extrem de scăzută, iar oamenii, inclusiv copiii, declară că se simt în siguranță, oriunde se află. Nivelul ridicat de siguranță este atribuit egalității și unui simț comun al responsabilității pentru bunăstarea socială. De asemenea, în această țară toți cetățenii beneficiază de servicii sociale de înaltă calitate, care le oferă un nivel de trai ridicat. Danemarca nu prezintă niciun niciun risc de dezastre naturale, spre deosebire de multe alte națiuni europene, iar capitala sa, Copenhaga, este unul dintre cele mai sigure orașe din lume.

Austria

Țara natală a lui Mozart este a treia cea mai sigură atât din Europa, cât și din lume în ansamblu. Austria are o rată a criminalității foarte scăzută, puține proteste violente, foarte puține activități teroriste și remarcabil de puține amenințări naturale, cum ar fi vremea periculoasă, dezastrele naturale sau animale sălbatice periculoase.

Portugalia

Portugalia este a doua dintre cele mai sigure țări din Europa. Rata criminalității în Portugalia este foarte scăzută. Spre deosebire de Islanda, Portugalia are și forță militară, iar unitățile sale de poliție sunt înarmate. Prezența ofițerilor de securitate în națiunea din sud-vestul Europei este parțial responsabilă pentru nivelurile ridicate de siguranță. Stabilitatea politică face și ea din Portugalia o țară sigură. De asemenea, Portugalia are relații armonioase cu alte țări și oferă lucrătorilor un mediu de muncă sigur și plăcut.

Slovenia

Încă o țară dintre cele mai sigure din Europa este Slovenia. Ea este situată în Europa Centrală și este cunoscută pentru castelele sale medievale, frumusețea naturală și tendința de a încorpora dragonii în identitatea sa culturală. Crimele și orice alt tip de tulburări sunt rare în această țară, iar mediul de lucru este relaxant.

Republica Cehă

Cuibărită în inima Europei, Republica Cehă este o țară foarte sigură. Oamenii de aici trăiesc în armonie unii cu alții. Crimele au loc rar și atunci când se produc sunt minore. Accesul la arme în Republica Cehă este dificil, iar riscul de atacuri teroriste este mic. Aici se pune un accent deosebit pe egalitatea dintre oameni, dar și pe îngrijirea sănătății, lucru foarte important și în domeniul muncii.

Chiar dacă România nu a face parte din acest top, trebuie să menționăm faptul că Europa este cel mai sigur continent de pe pământ și chiar și prin simplul fapt că țara noastră face parte din el și respectă regulile impuse de Uniunea Europeană, este o țară mult mai sigură decât multe altele de pe glob. Pe de altă parte, dacă ești angajator și vrei să oferi angajaților tăi un loc de muncă cât mai sigur, o poți face colaborând cu o firmă de protecția muncii București care să te ajute să-ți îndeplinești toate obiectivele la capitolul siguranță și confort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment