Blog

Nu există o listă universal valabilă a celor mai sigure locuri de muncă din lume, deoarece nivelul de siguranță variază în funcție de industrie, locație și mulți alți factori. Cu toate acestea, unele dintre cele mai sigure locuri de muncă sunt cele care presupun ca lucrătorii să muncească într-un mediu controlat și sigur, cum ar fi birourile, instituțiile de învățământ sau centrele medicale. 

Cele mai sigure și cele mai puțin stresante locuri de muncă din întreaga lume

Dacă neglijăm factorii de stres și ne gândim pur și simplu la siguranță din punct de vedere fizic, iată care sunt câteva din cele mai sigure meserii din lume: 

– Profesor / educator: ca profesor sau educator ai ocazia să lucrezi într-un mediu controlat, cum ar fi o școală sau o universitate, fără a fi expus la substanțe periculoase sau riscuri semnificative de accident. 

– Lucrător în industria sănătății: deși există anumite riscuri, cum ar fi infecțiile, lucrătorii din industria sănătății au acces la echipamente de protecție și protocoale riguroase pentru a minimiza riscurile. 

– Analist financiar: analiștii financiari lucrează la birou și nu se expun la riscuri mari de rănire. Dacă sunt atenți la poziția pe scaun, își protejează ochii în mod corespunzător și nu neglijează importanța pauzelor, atunci putem spune că se numără printre cei mai privilegiați lucrători din lume din punct de vedere al riscurilor la care se expun. 

– Editor / scriitor – și editorii sau scriitorii lucrează de la birou și nu trebuie să-și facă griji în legătură cu vremea de afară, metodele de operare a mașinăriilor grele și alte elemente de risc care transformă celelalte meserii într-unele periculoase.

– Informatician / analist de date / specialist în resurse umane / designer grafic: niciunul din acești specialiști nu se expune la riscuri mari în timpul lucrului și trebuie să fie atent doar la suprasolicitare.

Pe de altă parte, dacă căutăm cele mai puțin stresante meserii, trebuie să privim lucrurile dintr-o perspectivă puțin diferită. Astfel, din anumite puncte de vedere, meserii cu un grad de stres foarte redus pot fi considerate următoarele:

  • Bibliotecar – Această meserie poate fi considerată destul de calmă și relaxantă, datorită mediului liniștit din biblioteci și a faptului că bibliotecarii petrec mult timp în cercetare și organizare a informațiilor. Bineînțeles, nu poți fi un bun bibliotecar dacă nu îți plac cărțile. Dar dacă pornim de la premisa că doar o persoană îndrăgostită de lectură devine bibliotecar, atunci putem considera meseria de bibliotecar una din cele mai puțin stresante din lume.
  • Designer floral – O meserie creativă, care necesită abilități artistice și o atenție deosebită la detalii. Designerii florali lucrează cu flori și plante și crează aranjamente florale pentru diferite evenimente, cum ar fi nunțile, botezurile, zilele de naștere sau înmormântările. Pentru oamenii talentați și cu o imaginație bogată, în general meseriile creative nu sunt foarte stresante. Dar pe de altă parte, pentru cei cărora nu le place să viseze, orice tip de design poate fi foarte stresant.
  • Specialist în resurse umane – Această meserie implică lucrul cu oamenii, dar într-un mediu de birou. Specialiștii în resurse umane se ocupă de angajarea, instruirea, dezvoltarea și gestionarea personalului unei companii. Ei poartă pe umeri o mare responsabilitate, dar tot ce fac, fac în numele celor pe care i-au angajat, așa că, dacă obțin un feedback pozitiv, se bucură de o meserie extrem de puțin stresantă.
  • Arhivar – Arhivarii sunt responsabili de colectarea, organizarea și păstrarea documentelor și a altor informații importante. Acest lucru implică o atenție deosebită la detalii și o abilitatea de a lucra cu informații confidențiale. Dar o persoană căreia îi place să migălească și căreia nu-i scapă nimic din vedere, se poate bucura din plin de un astfel de loc de muncă.
  • Profesor de yoga – Yoga este o formă de exercițiu și meditație care poate ajuta la reducerea nivelului de stres. Profesorii de yoga predau această practică, care poate fi benefică pentru sănătatea mentală și fizică a elevilor, dar și a lor, în calitate de profesori.

Și tu vrei să reduci nivelul de stres al angajaților tăi și să le oferi un mediu de lucru mai sigur? Atunci colaborează cu o firmă de protecția muncii București și îți vei îndeplini ușor acest obiectiv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment