Stiri

În fiecare an, 2,78 milioane de lucrători mor din cauza accidentelor de muncă și a bolilor legate de muncă (dintre care 2,4 milioane sunt legate de boli), iar 374 de milioane de lucrători suplimentari suferă de accidente profesionale care nu sunt fatale.

În afară de costul economic, există un cost intangibil, care nu este pe deplin recunoscut în aceste cifre, al suferinței umane incomensurabile cauzate de condițiile de siguranță și securitate în muncă scăzute.

Acest lucru este tragic și regretabil deoarece, așa cum au demonstrat în mod repetat cercetarea și practica din ultimul secol, această suferință poate fii în mare măsură prevenită.

Riscurile psihosociale, stresul legat de locul de muncă și bolile netransmisibile reprezintă o preocupare crescândă pentru mulți lucrători din toate părțile lumii.

În același timp, mulți lucrători rămân provocați de riscurile persistente legate de siguranță și sănătate legate de muncă și este important să nu fie trecute cu vederea  aceste populații, deoarece lumea muncii continuă să se transforme.

Când ne uităm la viitorul siguranței și sănătății la locul de muncă, suntem de asemenea chemați să analizăm evoluțiile secolului trecut. Organizația Internațională a Muncii a fost fondată pe conceptul de muncă sigură și sănătoasă, iar securitatea și sănătatea în muncă a fost încorporată în rațiunea de creare a acesteia. Deși răspunsul său la provocările legate de SSM s-a schimbat în timp, adoptarea și promovarea instrumentelor legate de SSM au continuat să dețină un loc central în activitățile OIM. În prezent, împreună cu declarațiile importante ale OIM, există mai mult de 40 de instrumente care se ocupă în mod special de SSM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment