Blog

Am vorbi mult pe acest blog despre meserii periculoase, despre factori de risc care amenință sănătatea și chiar viața muncitorilor, despre accidente de muncă și boli profesionale care pot fi dezvoltate din cauza condițiilor neprielnice de la locul de muncă. Dar nu am vorbit încă niciodată până acum despre meserii sigure. Despre meserii de care te poți bucura din plin, fără a te teme pentru siguranța ta, dar de pe urma cărora poți să și câștigi suficient încât să duci viața pe care ți-o dorești.

Bineînțeles, ca angajator, chiar dacă angajații sau colaboratorii tăi au una sau mai multe din meseriile și nu îndeplinesc sarcini de lucru considerate în general periculoase, asta nu înseamnă că ești scutit de nevoia de a colabora cu o firmă de protecția muncii Bucuresti care să asigure persoanelor cu care lucrezi cel mai sigur mediu de lucru pe care îl poți pune la dispoziția lor.

Acestea fiind spuse, hai să enumerăm în continuare câteva din cele mai sigure meserii din întreaga lume, explicând în același timp și câteva din motivele pentru care le considerăm atât de sigure.

#1 Contabil

Dacă te înțelegi bine cu cifrele, atunci meseria de contabil ar putea fi una din cele mai potrivite meserii pentru tine, mai ales din punct de vedere al siguranței. Contabilitatea este un domeniu exact, ceea ce îl face mai puțin stresant decât domeniile de lucru care se bazează pe creativitate și la care subiectivitatea celor care beneficiază de serviciile tale poate reprezenta un factor de stres. Pe de altă parte, ca oricare alți lucrători din birouri, contabilii sunt și ei expuși la dezvoltarea diferitelor afecțiuni de la nivelul coloanei vertebrale, boli de vedere și orice alte probleme asociate cu statul în poziție șezândă timp îndelungat și cu expunerea prelungită la ecrane. Dar și efectele acestor factori de risc pot fi ținute sub control cu ajutorul mobilierului adecvat și cu echipamente de protecție împotriva luminii puternice emanate de monitor.

#2 Web Developer

Meseria de web developer este una din cele mai populare meserii ale acestui deceniu. În ziua de astăzi orice brand, produs sau serviciu are nevoie de un website de prezentare. Fără o prezență bine consolidată în mediul online, în societatea actuală este aproape imposibil să te faci remarcat, mai ales ținând cont de competiție. De asemenea, ultimii ani în care o planetă întreagă s-a confruntat cu efectele pandemiei, ne-au demonstrat că o muncă de birou, mai ales una atât de bine plătită ca meseria de web developer nu este o idee atât de rea. Web Developerii lucrează în general în condiții maxime de confort, în birouri bine amenajate sau chiar în propria locuință, motiv pentru care, la fel ca și contabilii de altfel, sunt feriți de multe pericole la care se expun alte tipuri de lucrători.

#3 Interpret / Traducătorii

Ce poate fi mai plăcut și mai mulțumitor decât să câștigi bani de pe urma pasiunii tale? Iar în general, interpreții și traducătorii exact asta fac. Au învățat mai întâi la perfecție o limbă străină și apoi au învățat să jongleze cu ea și cu limba maternă pentru a traduce în timp real sau în scris diferite discursuri sau texte. Interpreții sunt specialiștii care lucrează pe teren, iar traducătorii cei care lucrează de la birou. Dar asta nu înseamnă că un interpret nu poate îndeplini sarcinile unui traducător și invers. Pe de altă parte, dacă ar fi să alegem dintre aceste două meserii pe cea mai sigură dintre ele, am miza pe meseria de traducător deoarece, chiar dacă un astfel de specialist trebuie să petreacă mult timp la birou, riscând să dezvolte afecțiuni asociate cu petrecerea unui timp îndelungat într-o poziție fixă și expunerea îndelungată la ecranul calculatorului, interpretul, prin prisma meseriei sale, are datoria de a se întâlni față în față cu clienții săi, riscând să se expună riscului de infecție cu agenți diferiți agenți patogeni precum virusul sars cov 2.

#4 Nutriționist

Cel mai mare risc la care se poate expune un nutriționist, la fel ca și un interpret de altfel, este riscul de infecție cu diferiți viruși sau bacterii purtați de pacienții săi, care îi pot ataca organismul pe calea aerului. Dar în ziua de azi, prin intermediul tehnologiei moderne de care dispune fiecare dintre noi, nutriționiștii pot lucra cu clienții lor și de la distanță, lucru care face meseria de nutriționist una din cele mai sigure meserii din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment