Blog

Dacă vrei să devii un angajator popular în rândul angajaților tăi, atunci trebuie să le oferi acestora o serie de lucruri care să le crească gradul de confort resimțit la locul de muncă. Siguranța este bineînțeles cei mai important lucru pe care și-l dorește orice angajat de la biroul în care lucrează și un mediu de lucru perfect sigur poți obține cel mai ușor colaborând cu o firmă de protecția muncii București care să te ajute să preîntâmpini cu succes eventualele accidente de muncă, dar și bolile profesionale. Însă siguranța nu este totul, ci doar o nevoie de bază, care trebuie satisfăcută imediat.

Ca să fie productivi, angajațiii mai trebuie să beneficieze și de alte lucruri importante pentru ei cum ar fi:

#1 Un spațiu de lucru inteligent proiectat

Un spațiu de lucru inteligent proiectat este un spațiu care te îndeamnă să fii productiv și să lucrezi cu plăcere. Imaginea locului de muncă ideal diferă bineînțeles de la angajat la angajat, dar există și niște lucruri de bază pe care aproape toți angajații din întreaga lume le apreciază. Este vorba de o suprafață generoasă de desfășurare, un birou aerisit și ordonat, dar în același timp bine pus la punct cu toate lucrurile necesare activităților desfășurate în cadrul lui.

#2 Zone de lucru potrivite pentru fiecare sarcină în parte

În orice birou cu un design inteligent, mai ales în cazul celor moderne, de tip open space, vei putea găsi mai multe zone de lucru special amenajate pentru desfășurarea anumitor activități. Indiferent de nișa în care se încadrează compania ta, cu siguranță angajații tăi ar putea profita din plin de o zonă de lucru liniștită, unde se pot concentra mai bine, sau de una multimedia, în care ai așezat tot felul de terminale și dispozitive pe care angajație pot folosi liber pentru proiectele pe care le pun în practică.

#3 Cafea bună. Sau… ceai

În aproape orice birou modern poți găsi apă potabilă la discreție. Mai ales în ziua de azi când poți găsi foarte simplu o mulțime de furnizori dispuși să-ți aducă apă potabilă și gustoasă direct la ușa biroului tău, ar fi și păcat să nu faci acest mic efort pentru angajații tăi, știind cât de importantă este hidratarea mai ales în perioadele de lucru foarte tensionate. Dar dacă pe lângă apă oferi și cafea sau ceai, ori mai bine, pe amândouă, atunci chiar ești un angajator cu adevărat deosebit. Un aparat de făcut cafea nu costă o avere și nici dacă investești pentru angajații tăi în materia primă necesară pentru a-și prepara licoarea care le dă energie dimineața nu vei rămâne cu o gaură în buget, dar, în schimb, cu siguranță aprecierea de care ai parte va spori.

#4 Tehnologie modernă

Depinde foarte mult de specificul activităților pe care le desfășoară angajații tăi, dar chiar și în cazul persoanelor care nu petrec atât de mult timp în fața calculatorului la birou, pentru că sunt însărcinate cu alt tip de task-uri, un terminal a avea la dispoziție non-stop un terminal din epoca contemporană contează foarte mult. Tot pe această notă, dacă bugetul îți permite, te sfătuim să investești în telefoane mobile performante pentru angajații tăi. Măcar pentru cei care prin prisma muncii lor sunt obligați să petreacă mult timp la telefon discutând cu clienții lor.

#5 Plante de interior

Chiar dacă nu ești o persoană care iubește natura în mod special, investește în câteva plante de interior pentru birou tău. Gândește-te că în interiorul acestuia angajații tăi nu petrec doar două-trei ore pe zi, ci în jur de opt – majoritatea timpului pe care îl au la dispoziție într-o zi, dacă excludem orele de somn – și de aceea, chiar dacă nu pot ieși afară după bunul plac, plantele le vor da un sentiment de libertate, așa cum face de fapt orice altă vietate. Ai grijă însă să alegi plante potrivite pentru condițiile de lumină și umiditate din biroul tău. Nu vrei ca angajații tăi să stea să îngrijească flori în loc să-și îndeplinească sarcinile de lucru și nici să-i deprimi obligându-i să privească în fiecare zi niște crengi și frunze uscate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment