Intrebari

de Amiz » 17 Mai 2010, 19:09

Buna ziua, In data de 19 martie 2010 m-am angajat la o firma din Bcuresti. In primele saptamani toate lucrurile au decurs normal pana cand am aflat cum se poarta acesti angajatori cu noi, angajatii.Tipau la orice greseala minora sau chiar fara niciun motiv. Programul de lucru era de la ora 9 dimineata pana seara la orele 18, doar ca niciodata nu am plecat atunci ci la 19, 20 chiar si 21:30. Am semnat din a 3-a zi contractul de munca dar nici pana in ziua de azi nu l-am primit, la fel si fisa postului. Am decis sa plec de la ei pentru ca nu au inteles problmele de sanatate ale mamei mele care necesita in acel moment atentia mea. In ultima zi mama mea a fost luata cu salvarea de acasa pentru ca se simtea foarte rau. Dansii nu au inteles ca eu trebuie sa plec si am hotarat sa imi dau demisia explicandu-le ca oricat de mult m-as chinui nu a-s fi putut avea grija de mama mea. Au facut un scandal monstru, m-au jignit si nu au vrut sa imi primeasca demisia. In acel moment am hotarat sa plec fara preaviz pentru ca nu meritau un asemenea sacrificiu din partea mea. Ei mai au sa imi dea un salariu pentru o luna pe care am lucrat-o cu varf si indesat dar nu vor. In ce stadiu ma aflu? Cum ii pot obliga sa imi dea salariul pe care il merit? Va multumesc.

de Enache Marian » 24 Mai 2010, 10:59

Buna ziua Amiz, Problemele cu care te confrunti sunt pe linie de relatii de munca. Acesta e un forum care trateaza problemele pe linie de protectia muncii. Nu sunt specialist dar te sfatuiesc sa faci o sesizare la ITM si daca ai posibilitatea sa vorbesti cu un avocat specializat pe conflicte de munca ca sa-ti dea un sfat pentru a recupera banii munciti de tine. Mult succes.

de sofica » 29 Mar 2011, 09:27

Potrivit dispozitiilor art. 79 alin. (8) din Codul muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. Sesizare la ITM si chemare in judecta in pretentii banesti la tribunal sectia litigii de munca. Cu intarziere, dar aceste probleme sunt mereu de actualitate, din pacate.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment