Intrebari

Organizarea exercitiilor de evacuare in caz de incendiu

Daca o companie are inchiriat pentru desfasurarea activitatilor, un spatiu dispus pe 2 (doua) etaje intr-o cladire de birouri (restul cladirii fiind ocupat de alte doua societati) cine are obligatia organizarii exercitiilor de evacuare in caz de incendiu?

Pentru ca in caz de incendiu sa se asigure conditii de evacuare in siguranta a utilizatorilor unei constructii, persoanele fizice sau juridice care detin sau administreaza constructii, instalatii sau amenajari, incluzand aici, evident, si cladirile de birouri, au printre obligatiile privind apararea impotriva incendiilor si pe aceea de a organiza periodic exercitii si aplicatii cu salariatii, in conditiile legii.

Dvs., in calitate de utilizator al cladirii de birouri, aveti in principal urmatoarele obligatii in domeniul apararii impotriva incendiilor:

– Sa cunoasteti si sa respectati masurile de aparare impotriva incendiilor, stabilite de proprietarul sau administratorul cladirii.

– Sa intretineti si sa folositi, in scopul pentru care au fost realizate, dotarile pentru apararea impotriva incendiilor, puse la dispozitie de proprietarul sau administratorul cladirii.

– Sa respectati normele de aparare impotriva incendiilor, specifice activitatilor pe care le desfasurati.

– Sa nu efectuati modificari neautorizate si fara acordul scris al proprietarului, al proiectantului initial al constructiei, instalatiei, echipamentului, dispozitivului sau mijlocului de transport utilizatori al unui expert tehnic atestat potrivit legislatiei in vigoare.

– Sa aduceti la cunostinta proprietarului sau administratorului cladiriiori ce defectiune tehnica ori alta situatie care constituie pericol de incendiu.

Salariatii, la randul lor, au obligatia de a coopera cu salariatuld esemnat de proprietarul sau administratorul cladiri isau cu cadrul tehnic specializat, care are atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor, in vederea realizarii masurilor de aparare impotriva incendiilor, inclusiv a exercitiilor si aplicatiilor organizate de acesta.

Persoanele fizice sau juridice care detin parti din acelasi imobil trebuie sa colaboreze pentru indeplinirea obligatiilor ce le revin in activitatea de aparare impotriva incendiilor pentru intregul imobil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment