Intrebari

Ce fapte sunt considerate infractiuni, potrivit Legii 319/2006 si care sunt consecintele savarsirii acestor infractiuni?

Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca, de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala – art. 37 alin.1) inchisoare de la 1 an la 2 ani sau cu amenda.

Daca fapta de mai sus este savarsita din culpa – art.37 alin.3) inchisoare de la 3 luni la 1 an sau amenda.

Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca, de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca a produs consecinte deosebite – art.37 alin.2) inchisoare de la 1 an la 3 ani sau cu amenda.
Daca fapta de mai sus este savarsita din culpa – art.37 alin.3) inchisoare de la 6 luni la 1 an.

Nerespectarea de catre orice persoana a obligatiilor si masurilor stabilite cu privire la securitatea si sanatatea in munca, daca prin aceasta se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident sau de imbolnavire profesionala – art. 38 alin.1) inchisoare de la 1 an la 2 ani sau cu amenda.

Daca fapta de mai sus este savarsita din culpa – art.38 alin.4) inchisoare de la 3 luni la 1 an.

Daca nerespectarea de catre orice persoana a obligatiilor si a masurilor stabilite cu privire la securitatea si sanatatea in munca a produs consecinte deosebite – art.38 alin.2) inchisoare de la 1 an la 3 ani sau amenda.

Daca nerespectarea consta in repunerea in functiune a instalatiilor, masinilor si utilajelor, anterior eliminarii tuturor deficientelor pentru care s-a luat masura opririi lor – art.38 alin.3) inchisoare de la 1 an la 2 ani sau amenda.

Daca fapta de mai sus este savarsita din culpa – art.38 alin.4) inchisoare de la 6 luni la 1 an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment