Intrebari

Ce stiti despre angajatii dvs.?

Iata una dintre acele intrebari- cheie pe care este de preferat sa vi le puneti cat mai des. Pentru ca, fara doar si poate, ar fi bine sa stiti cat mai multe! Cu cat va cunoasteti mai bine angajatii, cu atat puteti planifica si conduce mai bine activitatea acestora.

Dumneavoastra, ca angajator, consumati resurse importante pentru a respecta prevederile legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Lucratorii dvs.nu sunt insa, poate, persoanele cele mai potrivite in relatie cu cerintele pe care le formulati.

Investitia in personal va face intotdeauna diferenta in lumea afacerilor. Cu atat mai mult cu cat – statisticile o sustin – pe plan international, se manifesta tot mai acut o criza profunda a angajatilor cu potential specific ridicat. Tocmai de aceea, se pune atat de mult accent pe “training”.

Cel mai important este potentialul personal si profesional. Apoi, odata atrasi cei apti sa desfasoare activitatea pe care o solicitati, urmeaza perioada de “training” si de adaptare la conditiile de lucru. Performanta unui lucrator se modifica, de regula, in timp, daca are capacitatea de a acumula noi informatii, de a se adapta la mediul de lucru etc..

Pentru a nu avea loc accidente de munca, esential este insa ca lucratorii dvs. sa fie apti pentru lucru!

Este vital, tocmai de aceea, sa va cunoasteti foarte bine oamenii, pe fiecare in parte. Care sunt aptitudinile lor reale? Care le sunt defectel emajore? Cat de bine stiu sa isi coordoneze activitatile? Cum raspund la stres? Cat de bine inteleg ceea ce au de facut?

Un lucrator care se prezinta obosit la serviciu, care este stresat, caruia i se impune un ritm de munca necorespunzator in raport cu capacitatea organismului sau de a se reface, care este sub influenta bauturilor alcoolice etc. prezinta un pericol ce nu poate fi cuantificat. Lucratorul este privat in aceste conditii de capacitatea naturala a organismului de a sesiza si a reactiona in caz de pericol. Mai mult, nefiind in stare sa isi protejeze propria persoana, cu atat mai putin isi va putea proteja colegul de serviciu sau pe un alt participant la procesul de munca.

Recomandare

Responsabililor cu administrarea locurilor de munca din cadrul societatii dvs.trebuie sa le revina aceasta sarcina: sa se asigure ca lucratorii pe care ii coordoneaza sunt in permanenta apti pentru lucru. In caz contrar, sa nu le permita desfasurarea activitatii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment