10 Moduri în care un angajator își poate motiva salariații

Motivația angajaților este un lucru extrem de important pentru un angajator își dorește ce-i mai bun pentru compania sa. Angajații motivați muncesc cu spor și sunt mai productivi. În plus, sunt loiali companiei din care fac parte și luptă cot la cot cu angajatorul lor pentru succesul ei.

Pe de altă parte, ca angajator, să-ți menții angajații mereu motivați nu este deloc simplu. De aceea, în acest articol, ți-am pregătit o listă cu 10 sfaturi pe care le poți pune în practică chiar acum pentru a-ți convinge angajații că merită să lucreze pentru tine.

10 Sugestii cu ajutorul cărora îți poți motiva angajații

#1 Arată-le că îi apreciezi

Privește-ți angajații ca niște colaboratori, nu ca niște persoane care trebuie să-ți asculte toate ordinele doar pentru că îi plătești. Acesta este primul și cel mai simplu lucru pe care poți să0l faci ca să-i motivezi.

#2 Oferă-le libertate

Oricărui angajat îi place să aibă parte de o oarecare libertate în cadrul firmei în care lucrează. De aceea, dacă crezi că angajații tăi se descurcă cu sarcinile pe care le au de îndeplinit, încearcă să te dai un pas în spate și să îi observi de la depărtare în loc să le sufli în ceafă. Vor evolua mult mai repede și mai frumos așa.

#3 Fii un mentor pentru ei

Nu te supăra dacă un angajat are nevoie de o a doua explicație pentru a face un lucru. În calitate de angajator, în primul rând este interesul tău ca angajatul în cauză să facă totul ca sarcina sa de lucru să fie dusă la bun sfârșit și de aceea fii răbdător, dezvoltă-ți abilitățile didactice și transformă-te într-un mentor veritabil.

#4 Fii înțelegător cu problemele lor

Orice angajat este mai întâi de toate Om și de aceea poate avea și zile mai proaste, în care să nu poată performa la adevărata sa capacitate. Iar atunci când se întâmplă acest lucru, arată-ți și tu latura umană și în loc să cerți persoana în cauză, ascult-o ca un prieten și încearcă să-i înțelegi și dacă ține de tine, chiar să-i rezolvi problemele.

#5 Ține minte evenimentele importante din viața lor

Chiar și un buchet de flori sau o sticlă de vin sunt mai mult decât suficiente pentru a marca un eveniment ca o zi de naștere sau o zi onomastică din viața angajaților tăi. De aceea reține toate aceste mici ocazii și celebrează-le cum se cuvine.

#6 Pune la cale evenimente în care să relaționați

Pentru a consolida relațiile profesionale dintre tine ca angajator și angajații tăi ar trebui să organizezi team-building-uri sau chiar și ieșiri împreună. În țări asiatice precum Japonia sau Coreea de Sud de exemplu, astfel de evenimente sunt la mare preț în orice companie.

#7 Asigură-te un mediu optim de lucru

Pentru a asigura angajaților tăi un mediu de lucru optim colaborează cu o firmă de protecția muncii București care să te ajute să identifici toate eventualele riscuri la care salariații tăi se expun.

#8 Oferă-le flexibilitate

Flexibilitatea este un lucru important atât pentru persoanele singure, cât și pentru familiști. A le oferi angajaților tăi flexibilitate nu înseamnă neapărat să le scurtezi programul de lucru, ci să le permiți să-și ia liber atunci când au nevoie sau să lucreze de acasă dacă sarcinile lor de lucru nu-i obligă să fie prezenți la birou.

#9 Dă-le șansa de a evolua

Pentru multe persoane locul de muncă nu trebuie să fie doar o sursă sigură de venit, ci și un loc în care să se poată dezvolta atât pe plan profesional, cât și ca oameni. De aceea, chiar dacă compania ta este o companie modestă ca dimensiuni, oferă angajaților tăi șansa de a urca mai sus și tot mai sus pe baza capacităților pe care le dobândesc.

#10 Premiază-le meritele

În orice companie ar trebui să existe un sistem de bonusuri. La urma urmei, oricât ne-ar plăcea să credem că angajații noștri muncesc doar de dragul de a muncii și în numele firmei care i-a angajat, în final trebuie să recunoaștem că toată lumea o face de fapt pentru bani, pentru o viață mai bună și mai fericită alături de cei dragi. De aceea, chiar dacă nu le poți oferi salariaților tăi măriri de salariu an de an sau măcar o dată la câțiva ani, asigură-te că le răsplătești meritele cel puțin la finalizarea unui proiect mai amplu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment