Încălțămintea de protecție nu este cel mai chic model de încălțăminte de pe piață. Cu toate acestea, ea este absolut necesară pentru prevenirea accidentelor la locul de muncă, în special în cazul locurilor de muncă cu un grad mare de risc.
Există foarte multe domenii în care se recomandă sau se impune purtarea încălțămintei de protecție pentru ferirea picioarelor în timpul lucrului. De fapt, la aproape orice loc de muncă ce ține de industria de prelucrare sau agricultură. Într-o fabrică de exemplu, indiferent dacă este vorba de muncitorii obișnuiți sau de specialiști în diferite domenii, întregul personal trebuie să poarte încălțăminte de protecție pentru a evita vătămarea picioarelor și accidentele în timpul serviciului.
Există mai multe tipuri de încălțăminte de protecție, iar cel potrivit se alege în funcție de pericolele pe care le presupune un anumit loc de muncă. Această încălțăminte specială constă în bocanci, cizme sau pantofi care te apără de:
Fiind confecționată din materiale foarte rezistente și cu întărituri în locurile vulnerabile, încălțămintea de protecție nu este neapărat o încălțăminte confortabilă, mai ales judecată din punct de vedere al greutății. Toate acele materiale dure cântăresc mai mult decât pânza, plasticul sau pielea fie ea artificială sau naturală și nu se simt foarte confortabil în timpul mersului. Pe de altă parte, în ceea ce privește protecția față de impactul cu diferite obiecte sau substanțe, bocancii, pantofii sau cizmele speciale nu se pot compară cu încălțămintea obișnuită.
În calitate de angajator, ești obligat prin lege să descoperi toate riscurile pe care le implică pentru angajații tăi, posturile pe care le oferi. Acestea trebuie evaluate corespunzător și doar în urma unei analize ample se poate decide tipul de încălțăminte adecvat, pe care ar trebui să-l pui la dispoziția personalului.
Identificarea tuturor riscurilor ce le implică un anumit loc de muncă nu este o sarcină simplă. Mai ales pentru un antreprenor fără experiență, această misiune poate reprezenta o provocare greu de dus la bun sfârșit. De aceea, pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării și a nu risca amenzi uriașe, mulți patroni aleg să colaboreze cu o firmă de protecția muncii din București precum Euramis, care să le ofere atât consultanță de specialitate, cât și sfaturi profesionale pentru a elimina pe cât posibil riscul de accident.
În alegerea încălțămintei adecvate pentru un muncitor, trebuie să ții cont de specificul muncii acestuia, precum și de calitățile fizice pe care el le are. Pentru o pretecție maximă, este foarte important ca echipamentul folosit de el să i se potrivească la fix, mai ales dacă este vorba de încălțăminte. În cazul în care se utilizează încălțăminte prea mare sau prea mică, există întotdeauna șansa ca pantofii, bocancii sau cizmele purtate să nu-și atingă scopul pentru care au fost create, lăsând la o parte faptul că în astfel de condiții provoacă un disconfort greu de trecut cu vederea.
Corpul uman trebuie să-și mențină o temperatură constantă de sub 37-27.2°C pentru a fi sănătos.…
Suntem convinși că de multe ori, îți este greu să găsești timp pentru a acorda…
Căldură. Căldură peste tot. Este mult prea cald! Poate ți se pare că exagerăm, dar…
În calitate de specialiști în domeniul sănătății și siguranței în muncă, la Euramis - o…
Există nenumărate ocupații în întreaga lume, care mai de care mai provocatoare, mai satisfăcătoare, dar…
În capitală, temperaturile de afară deja au atins valori extreme pentru această perioadă, ceea ce…