Suntem convinși că de multe ori, îți este greu să găsești timp pentru a acorda prioritate sănătății tale mintale, mai ales când sarcinile de la locul de muncă te copleșesc și depinzi de cu totul de salariul pe care ți-l oferă meseria ta. Dar chiar și câteva lucruri mici, dacă ești consecvent și le faci zi de zi, te pot ajuta să-ți susții sănătatea mintală. În calitate de specialiști în domeniul sănătății și securității muncii, am întocmit mai jos o listă de sfaturi pe care să le pui în practică chiar de azi pentru a avea grijă de sănătatea ta mintală. Echipa Euramis, o firmă de protecția muncii București cu istorie, are grijă de bunăstarea ta!
Multe companii oferă la prânz o pauză de o oră sau o jumătate de oră pentru în contract. Iar tu ca angajat trebuie să te asiguri că profiți de ea! O pauză te va face să te simți mai productiv când te întorci la muncă și îți oferă timp să mănânci, să te bucuri de o băutură răcoritoare sau să faci unele dintre celelalte lucruri de care ai nevoie pentru a rămâne plin de energie și a te simți bine.
Dacă ești prea ocupat și simți că trebuie să sari peste pauză de prânz într-o zi, este în regulă – dar încearcă în zilele următoare să acorzi prioritate pauzele și să nu faci un obicei din a munci în timpul pauzelor de prânz.
Ieși la un picnic din când în când
Dacă afară este soare, poți profita de vremea bună, de aerul curat și de mâncarea delicioasă, singur sau alături de colegi.
Organizează activități de grup
Dacă există un spațiu verde în apropierea locului de muncă, organizează meciuri de fotbal sau volei cu colegii, plimbări sau alte activități de grup. Fă-ți timp să te bucuri de aer liber și să te revigorezi la prânz pentru o după-amiază de muncă mai productivă.
Acceptă o provocare
Plimbările sau alergările sponsorizate de autoritățile locale sunt o modalitate excelentă de a te menține activ. Te poți înscrie împreună cu colegii la maratoane și te poți antrena împreună cu ei în timpul pauzelor.
A face parte dintr-o echipă îți va oferi un sentiment bun, ca atunci când realizezi un proiect profesional alături de colegii tău și reușești să finalizezi provocarea.
Dacă te simți stresat, ascultă o melodie liniștitoare care îți va lua mintea de la muncă pentru câteva minute și te va ajuta să te relaxezi și să te concentrezi. Cercetările au descoperit că muzica lentă și liniștită relaxează mintea și corpul și reduce anxietatea.
Atunci când muncești din greu pentru a îndeplini o sarcină, muzica te poate ajuta, de asemenea, să scapi de distragerile din jurul tău. Prin blocarea zgomotului colegilor tăi, a mașinilor sau a telefoanelor care sună, te vei concentra mai ușor asupra sarcinii în cauză.
De asemenea, să asculți melodia preferată în timpul orelor de lucru poate fi de asemenea, un simplu răsfăț pentru tine. Această mică recompensă îți va oferi o motivație suplimentară pentru a aborda mai bine un volum mare de muncă.
Ești de multe ori ultimul care părăsește serviciul? Pot exista momente când trebuie să lucrezi peste program pentru a respecta termenele limită. Dar încearcă să faci din asta o excepție, nu o regulă. Ore mai lungi de lucru înseamnă că vei munci mai mult, dar nu neapărat mai bine. Când muncești frecvent peste program concentrarea, productivitatea și sănătatea îți vor fi influențate în mod negativ.
Stabilește limite clare între serviciu și casă
Încearcă să nu lași munca să interfereze cu viața ta personală. Dacă trebuie să lucrezi de acasă sau să aduci munca de la birou acasă, desemnează o zonă separată pentru lucru și rămâi în ea când muncești. Procedând astfel nu te vei gândi în permanență doar la serviciu.
De asemenea, chiar dacă muncești de acasă, nu munci mai mult decât ai face-o la serviciu. Doar pentru că lucrezi de pe canapea și nu de la birou nu înseamnă că nu mai ai nevoie de pauze!
Corpul uman trebuie să-și mențină o temperatură constantă de sub 37-27.2°C pentru a fi sănătos.…
Căldură. Căldură peste tot. Este mult prea cald! Poate ți se pare că exagerăm, dar…
În calitate de specialiști în domeniul sănătății și siguranței în muncă, la Euramis - o…
Există nenumărate ocupații în întreaga lume, care mai de care mai provocatoare, mai satisfăcătoare, dar…
În capitală, temperaturile de afară deja au atins valori extreme pentru această perioadă, ceea ce…
Persoanele în vârstă, în special cele care au lucrat timp îndelungat, sunt mai predispuse la…