Blog

Cum să faci față căldurii atunci când lucrezi afară, în aer liber?

În capitală, temperaturile de afară deja au atins valori extreme pentru această perioadă, ceea ce ne-a dus cu gândul la zilele caniculare de vară și cât de important este să ne ferim corpul de căldura extremă, mai ales atunci când suntem nevoiți să lucrăm afară, în aer liber. De aceea, în calitate de firmă de protecția muncii București, am pregătit pentru toți lucrătorii care își desfășoară activitatea în aer liber, acest articol cuprinzător cu metode de protecție împotriva căldurii excesive.

1. Hidratează-te corespunzător

Cel mai bun mod de a descrie importanța hidratării este să ne gândim la corpul nostru ca la un aparat de aer condiționat. Odată ce organismul începe să se încălzească, aerul condiționat intern pornește și începem să transpirăm. Dar odată ce aparatul de aer condiționat este activ și lichidul de răcire (transpirația), începe să se piardă, apare nevoia de aprovizionare, lucru care nu se poate face decât prin creșterea aportului de lichide. Cea mai potrivită băutură este apa, dar și laptele sau sucul de fructe pot fi eficiente. Pe de altă parte, băuturile alcoolice și cafeaua ar trebui evitate.

Hidratarea adecvată contribuie la reducerea oboselii și îmbunătățește rezistența corpului. Ca să te menții mereu hidratat, începe-ți ziua cu un pahar de apă și bea constant lichide și pe parcursul zilei. În zilele caniculare se pot bea între două și patru pahare de apă pe oră, în fiecare oră din timpul programului de lucru.

Nu pleca niciodată la muncă fără să iei cu tine o sticlă de apă pe care s-o reumpli ori de câte ori s-a golit. Termosurile din oțel inoxidabil sunt cele mai potrivite deoarece păstrează lichidul din interior rece, ajutându-te astfel să te hidratezi, dar și să te răcorești. Pe de altă parte, dacă vrei să transpiri mai mult și să elimini mai repede toxinele din corp, poți consuma și băuturi calde care să accelereze procesul de transpirație. Dar indiferent de preferințele tale, ține minte că hidratarea este secretul unui organism sănătos pe timp de vară.

2. Folosește protecție solară

Mai multă căldură înseamnă un soare mai puternic. Și ca să eviți arsurile solare ar fi bine să porți o îmbrăcăminte adecvată și să fii atent la zonele de pe corp cele mai expuse la soare cum ar fi: nasul, urechile, ceafa și umerii. Aplică protecție solară cu factor de protecție 30 sau chiar mai mare pe pielea expusă și repetă procesul de aplicare la fiecare două ore. Transpirația de asemenea va îndepărta o parte din crema de protecție solară așa că o singură aplicare pe zi, dimineața, nu este suficientă.

3. Îmbracă-te adecvat pentru vremea caldă

Da, este important să te protejezi de soare cu creme speciale, dar și să porți o îmbrăcăminte adecvată. Dacă locul de muncă îți permite, poartă îmbrăcăminte ușoară, de culoare deschisă, largă și o pălărie cu boruri largi care să-ți protejeze corespunzător capul. Anumite țesături și tehnologii pot ține mai eficient căldura și umezeala la distanță de corpul tău decât altele. Trebuie doar să înveți să recunoști care sunt acestea. Pentru început, ține minte că țesăturile din fibre naturale precum inul sau bumbacul și de culoare albă sau bej sunt potrivite pe timp de vară.

4. Ia pauze regulate

Nu uita niciodată că siguranța este la fel de importantă ca și productivitatea. Toată lumea știe că îți dorești să menții un nivel ridicat de productivitate muncind din greu, dar este important și să lucrezi inteligent și să iei pauzele necesare pentru a evita stresul termic atunci când temperaturile sunt ridicate. Dacă lucrezi la proiecte care îți permit să faci schimb la intervale regulate de timp cu ceilalți colegi, profită de acest avantaj pentru ca toată lumea să beneficieze din când în când de o pauză de la soare.

5. Găsește locuri umbrite

Ți-am zis direct găsește și nu caută pentru că este vital să stai la umbră pe timp de vară. Căldura extremă reprezintă un risc pentru sănătate, așa că dacă nu ai copaci, stații de răcire sau alte adăposturi la îndemână ca să fugi de căldură, întinde un cort. Da! Nu glumim. Dacă munca ta presupune un timp îndelungat afară, investește într-un cort sau cere-i angajatorului tău acest lucru ca să eviți eventuale neplăceri cauzate de expunerea îndelungată la soare.

dev

Postari Recente

Cum recunoaștem primele semne ale insolației și ce trebuie să facem pentru a o evita?

Corpul uman trebuie să-și mențină o temperatură constantă de sub 37-27.2°C pentru a fi sănătos.…

3 weeks In urma

Cum să-ți protejezi sănătatea mintală la locul de muncă

Suntem convinși că de multe ori, îți este greu să găsești timp pentru a acorda…

3 weeks In urma

Cum să eviți supraîncălzirea corpului și insolația pe timp de vară?

Căldură. Căldură peste tot. Este mult prea cald! Poate ți se pare că exagerăm, dar…

3 weeks In urma

Cele mai comune boli profesionale cu care se confruntă lucrătorii în ziua de azi

În calitate de specialiști în domeniul sănătății și siguranței în muncă, la Euramis - o…

3 weeks In urma

Topul celor mai periculoase locuri de muncă din lume în anul 2024

Există nenumărate ocupații în întreaga lume, care mai de care mai provocatoare, mai satisfăcătoare, dar…

3 weeks In urma

Boli profesionale frecvente în rândul persoanelor în vârstă

Persoanele în vârstă, în special cele care au lucrat timp îndelungat, sunt mai predispuse la…

7 months In urma